Postup přípravy receptu Mix gril – grilovaný steak s kukuřicí:
Steaky omyjeme pod studenou vodou, osušíme, opepříme a z obou stran potřeme olejem promíchaným s omáčkou teriyaki. Přikryjeme a necháme 4 hodiny odležet. Pokud máme čerstvou kukuřici, předvaříme ji v osolené vodě po dobu asi 10 minut a necháme okapat. Cukety omyjeme a nakrájíme na 1,5–2 cm plátky. Rozpálíme si gril, mřížku potřeme olejem a při vysoké teplotě opečeme steaky po jedné straně, dokud nevystoupí krůpěje šťávy na povrch. Potom je otočíme a zprudka osmahneme z druhé strany. Zvedneme rošt, přidáme plátky cuket a kukuřici a dopékáme při nižší teplotě po obou stranách, celkem dalších 6–10 minut, podle stupně požadovaného propečení a výšky masa. Před podáváním necháme steaky chvíli odležet. Podáváme s lehce osolenou grilovanou zeleninou.