Použité suroviny receptu Mléčná rýže alla stracciatella:
1 1/2 l mléka
| 3 lžíce cukru
| 400 g předvařené rýže
| 250 ml smetany ke šlehání
| 1 lžička vanilkového cukru
| 1 bal. ztužovače šlehačky
| 100 g jemné hořké čokolády
| 80 g sekaných mandlí
| 250 g manga (kompot)
Postup přípravy receptu Mléčná rýže alla stracciatella:
1. Mléko s trochou vody a cukr svaříme v hrnci. Přidáme předvařenou rýži a vaříme podle návodu. Po vychladnutí uložíme na 45 min. do chladničky.
2. Smetanu s vanilkovým cukrem a ztužovačem ušleháme dotuha. Čokoládu nahrubo nastrouháme. Mandle nasucho opražíme na teflonové pánvi. Smetanu, čokoládu a mandle opatrně vmícháme do vychladlé rýže. Hmotu naplníme do vymazaných sklenic, upěchujeme a vyklopíme na talíře.
3. Mango necháme okapat a 3/4 množství rozmixujeme. Zbytek ovoce pokrájíme na kostky a přidáme k pyré.
4. Mangovou omáčku nalijeme kolem rýže. Podle přání ozdobíme čokoládou, mandlemi a pistáciemi.