Použité suroviny receptu Mléčná rýže s ovocnou čepicí:
300 g rýže
| 1 l polotučného mléka
| 1 lžičku mleté skořice
| 2 lžíce moučkového cukru
| půl kg čerstvého ovoce (švestky, jahody, třešně, meruňky...)
Postup přípravy receptu Mléčná rýže s ovocnou čepicí:
Do kastrůlku nasypte rýži, zalijte ji mlékem a pomalu zahřívejte k bodu varu. Přidejte moučkový cukr, mletou skořici a vše pozvolna vařte, dokud není rýže hotová (trvá to 25–30 minut). Měla by mít konzistenci husté kaše; v případě potřeby ji můžete ještě naředit mlékem. Dobrotu podávejte v hlubokých miskách a ozdobte důkladně omytým a na kousky nakrájeným ovocem. Pokud máte rádi sladší dezerty, přidejte si do mléčné rýže moučkový cukr smíchaný se skořicí.