Postup přípravy receptu Mleté hovězí maso zapékané s bramborovou kaší:
Oškrábané, umyté a na kousky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě. Na 40 g másla osmažíme dozlatova nadrobno nasekanou cibulku. Přidáme maso. Osolíme, opepříme a přidáme trochu nasekané petrželky. Za stálého míchání restujeme asi 5 min. Uvařené brambory slijeme a rozmačkáme na kaši, přidáme zbylé máslo, mléko a mícháme, aby kaše byla hladká a hustá.
Do kaše přidáme špetku strouhaného muškátového oříšku. Do zapékací mísy rozprostřeme vrstvu kaše, vrstvu mletého masa a zakončíme vrstvou kaše. Vidličkou uděláme na povrchu rýhy, posypeme strouhankou a dáme zapéct. Do kaše také můžeme klepnout vajíčko a do masa zase 1 žloutek.