Použité suroviny receptu Mleté králičí řízky s bůčkem:
600 g králičího masa
| 300 g bůčku
| sůl
| mletý černý pepř
| 1 houska z minulého dne
| 50 ml mléka
| 1 cibule
| 1 vejce
| hrst sekané petrželky
| špetka sušené majoránky
| strouhanka na zahuštění
| hladká mouka na obalení
| olej na smažení
|
Postup přípravy receptu Mleté králičí řízky s bůčkem:
Králičí maso i bůček pečlivě očistíme a společně najemno umeleme. Umleté maso vložíme do větší misky. Směs osolíme, opepříme umletým pepřem, vše důkladně promícháme a na 30 minut uložíme do chladničky.
Housku nakrájíme na menší kostičky, vsypeme do misky a zalijeme ji mlékem. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.
Do mísy s namletým masem přidáme vejce, žemli, pokrájenou cibuli, nasekanou petrželku a majoránku. Směs dochutíme solí a pepřem, dobře jí propracujeme a zahustíme strouhankou.
Z masové hmoty vytvarujeme karbanátky. Lehce je obalíme v hladké mouce a na rozehřátém oleji je z obou stran opečeme. Poté je přendáme do pekáčku a vložíme do vyhřáté trouby. Při 200 °C je dopékám 10 minut.
Fotky receptu Mleté králičí řízky s bůčkem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!