Postup přípravy receptu Mleté kuličky s jehněčím masem:
Jehněčí maso nakrájejte asi na centimetr silné řízky. Oloupejte dva stroužky česneku, prolisujte, smíchejte se solí a pepřem a promíchejte s olivovým olejem. Kousky masa naložte do marinády a vložte do ledničky.
Na másle orestujte cibuli a česnek, smíchejte je s mletým jehněčím masem, dochuťte solí, pepřem, tymiánem, paprikou a kajenským pepřem. Masovou směs důkladně promíchejte.
Feferonky /bez semen/ nakrájejte je na pět centimetrů dlouhé kousky. Z mletého masa vytvarujte kuličky asi o velikosti golfových míčků, jemně zmáčkněte a potřete olejem.
Z marinovaných kousků jehněčího masa nechte stéct přebytečnou marinádu a každý kus přehněte napůl. Na jehlu střídavě napichujte kousky masa, feferonky a mleté kuličky. Nakonec grilujte.