Použité suroviny receptu Mleté maso s bílým zelím:
500 g míchaného mletého masa
| 150 g anglické slaniny
| trochu soli
| trochu pepře
| trochu sladké papriky
| 4 cibule
| 1 menší hlávku bílého zelí
| 1 lžice kmínu
| 1 svazek petrželky
Postup přípravy receptu Mleté maso s bílým zelím:
Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky. Na rozpálené pánvi ji dokřupava opečeme a potom ji z pánve vyjmeme. V pánvi pak za stálého obracení opékáme přibližně 8 minut mleté maso. Ochutíme je solí, pepřem i sladkou paprikou a rovněž vyjmeme. Mezitím oloupeme cibule a nakrájíme je na špalíky. Očistíme a opereme bílé zelí a vyřízneme z něj košťál. Zelí rozkrájíme na kousky. Potom je ve výpeku spolu s nakrájenou cibulí za stálého obracení přibližně 20 minut dusíme. Po zhruba 5 minutách vmícháme mleté maso i anglickou slaninu a pokrm ještě dochutíme kmínem, solí a pepřem. Petrželku opereme, osušíme a nasekáme. Zelí s mletým masem posypeme petrželkou a podáváme na stůl přímo v pánvi.
Fotky receptu Mleté maso s bílým zelím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!