Postup přípravy receptu Mleté maso s kořeněnou omáčkou:
Umeleme obě masa. Nadrobno v robotu se srpovitým nožem nejprve usekáme dva stroužky česneku a pak přidáme půl cibule (sekáme společně). Smícháme masa, cibuli s česnekem, sůl, vejce.
Na teflonové pánvičce za občasného míchání dusíme pod pokličkou. podle potřeby zaléváme malým množstvím vařící vody (z rychlovarné konvice). Dusíme asi 25 minut za častého míchání na mírném plameni.
Omáčka:
V robotu se srpovitým nožem nasekáme zbylé dva stroužky česneku a druhou půlkou cibule
Na oleji rozpustíme slaninu. Poté na rozpuštěné slanině zpěníme cibuli s česnekem. Nakonec přidáme hladkou mouku, papriku (má vzniknout kaše, jinak přidáme olej) a zalijeme vařící vodou, také přidáme bobkový list (po vaření vyjmout) a rajský protlak. Vaříme za občasného míchání 15 minut.
Fotky receptu Mleté maso s kořeněnou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!