Postup přípravy receptu Mleté maso zapečené s vejci :
Veku zalijeme studeným mlékem a necháme rozmočit. Mleté maso rozmícháme v míse se solí, a když se začne lepit, postupně vmícháme do masa namočenou veku s mlékem. Přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a tymián, opepříme a necháme chvilku odpočinout.
Potom směs rozetřeme do pekáčku lehce vytřeného olejem a uděláme v ní 8 důlků až na dno pekáčku. Do každého vyklepneme opatrně vejce, pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 30 minut. Pokud se vejce začnou zvrchu připékat, přepneme pečení pouze na spodní ohřev a pekáček zakryjeme alobalem. Podáváme s chlebem nebo jiným pečivem a zeleninovým salátem.