Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Mleté maso zapečené se sýrem:
500 g mleté maso
| 500 g brambory
| 500 g rajčata
| 200 g tvrdý sýr
| 200 ml kysaná smetana
| 2 ks vejce
| 1 ks cibule
| 1 ks česnek - stroužek
| 2 lžíce olej
| 1 lžička koření na gyros
| sůl, mletý pepř podle chuti
| tuk na vymazání pekáče
Postup přípravy receptu Mleté maso zapečené se sýrem:
Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli a česnek, přidáme mleté maso, sůl, pepř a koření na gyros. Vše promícháme a prudce orestujeme. Mírně podlijeme vodou a pod poklicí dusíme asi 15 minut.
Oloupané brambory a rajčata pokrájíme na tenké plátky, smetanu našleháme s vejci. Na dno vymazaného pekáče rozrovnáme polovinu připravených brambor, na ně poklademe polovinu pokrájených rajčat, opatrně rozetřeme připravené ochucené maso a zasypeme polovinou nastrouhaného sýra.
Opět rozrovnáme zbylá rajčata a poslední vrstvou bude druhá polovina bramborových plátků. Vše zalijeme našlehanou smetanou s vejci a v troubě zvolna zapékáme asi 30 minut při teplotě 200 °C.
Pak povrch posypeme zbylým nastrouhaným sýrem a ještě krátce zapečeme, až povrch zrůžoví.
Mleté maso zapečené se sýrem podáváme se zeleninovým salátem.
Fotky receptu Mleté maso zapečené se sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!