Postup přípravy receptu Mlsounův prejt:
Housky nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka. Předvařené uzené maso, slaninu, špekáčky či jakýkoliv jiný druh uzeniny, který nám zbyl v lednici, pomeleme na masovém mlýnku, můžeme i nakrájet na drobné kostičky. Vše pak smícháme s houskami a vejci, osolíme, opeříme, přidáme česnek, majoránku a znovu důkladně promícháme.
Místo česneku a majoránky můžeme přidat třeba pažitku, strouhaný sýr, fantazii se u tohoto receptu meze nekladou.
Pekáček důkladně vytřeme sádlem a lehce vysypeme strouhankou a nalijeme do něj prejtovou hmotu. Na povrch poklademe kousky sádla, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na střední stupeň do křupava.
Podáváme s kysaným zelím a bramborem nebo studené s chlebem a okurkem.