Vložil: | saskijka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Mlynářská vejce:
6 vajec
| 100 g loupaných krevet
| 100 g salámu
| 1 paprika červená
| 50 g másla
| 4 lžíce smetany
| 1 lžička hořčice
| 50 g ementálu
| sůl
| pepř
| 1 svazek petrželky
Postup přípravy receptu Mlynářská vejce:
Vejce uvařte natvrdo, oloupejte je a nakrájejte je na plátky. Oloupaný salám nakrájejte na tenké plátky. Paprikový lusk očistěte a nakrájejte na kostičky.
V pekáči rozehřejte 25 g másla a na ne rozdělte vejce, krevety, salám a paprikový lusk.
Smetanu rozšlehejte s hořčicí, solí a pepřem a tím polejte obsah hrnce. Posypejte strouhaným sýrem a nakrájenou petrželkou. Druhých 25 g másla nakrájejte na plátky a temi poklaďte povrch jídla.
Pečte v troubě vyhřáté na 220 st. C 10-15 minut.
Podávejte s rýží nebo špagetami ale lze podávat i s bagetou a zeleninovým salátem.
Fotky receptu Mlynářská vejce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!