Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Z citronu vymačkáme šťávu.
Máslo utřeme s cukrem a žloutkem, přidáme, skořici a citronovou šťávu. Vmícháme mléko, mouku s práškem do pečiva a mák. Zlehka ručně vpravíme sníh z bílku s vanilkovým cukrem. Hmotu vlijeme do vymazané a vysypané formy (menší kulatou dortovou formu nebo srnčí hřbet) a pečeme zvolna na 180 °C 1 hodinu.
Upečený mokrý makovec potřeme vrstvou marmelády. Nejlepší byl, když jsem spěchala a potřela hned po vytažení. Na makovec s marmeládou dáme citronovou polevu, nejlépe doma dělanou (citronová šťáva + cukr moučka).
Fotky receptu Mokrý makovec:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!