Použité suroviny receptu Moravské dušené bílé hlávkové zelí:
100 g slaniny
| 1 lžíce oleje nebo sádla
| 1 velká cibule
| 2 lžíce hladké mouky
| 600 g bílého hlávkového zelí
| špetka cukru
| několik kapek octa
| špetka soli
| 1 lžička mletého kmínu
Postup přípravy receptu Moravské dušené bílé hlávkové zelí:
Na kostičky nakrájenou slaninu osmahneme na oleji nebo na sádle dozlatova. Přidáme nakrájeno cibuli a necháme ji zesklovatět. Vmíháme mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji asi 100 ml vody a za stálého míchání necháme povařit do zhoustnutí. Přidáme najemno nakrájené zelí a podusíme. Podle chuti přidáme ocet, cukr, sůl a kmín.
Fotky receptu Moravské dušené bílé hlávkové zelí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!