Vložil: | Torta |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 9 |
|
|
Použité suroviny receptu Moravské koblihy:
500 g hladké mouky
| 2 ks vajec
| 1 ks kostka kvasnic
| 0,25 l mléka
| 0,5 cl rumu
| 1 lžíce cukru
| 1 špetka soli
| dle chuti: marmeláda nebo povidla
| 1 čokoládová poleva
| dle chuti: šlehačka
Postup přípravy receptu Moravské koblihy:
Do mísy prosejeme mouku. Přidáme sůl, vejce, cukr, droždí a rum, zalijeme vlažným mlékem. Vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme a necháme cca 30 minut kynout
Dobře vykynuté těsto je lesklé, pružné, hladké a vmáčkneme-li do něho prst, uděláme důlek, který se ihned vyrovná. Lžíci vykrajujeme jednotlivé koblížky, které skládáme na pomoučený vál a necháme cca 10 minut vykynout. Jednotlivé kusy smažíme v rozehřátém oleji dozlatova (oleje musí být dostatek, aby mohly koblížky plavat). Vychladlé koblížky zdobíme marmeládou, čokoládovou polevou a těsně před servírováním šlehačkou.
Fotky receptu Moravské koblihy:
Fotky vložil: Mangovka,Natural,katkina,MichelePrg,uznevim,vilka