Postup přípravy receptu Moravský nákyp:
V míse třeme 1/4 hodiny prosátý mletý cukr se žloutky. Potom přidáme naloženou, na jemno nakrájenou pomerančovou kůru (nebo citronádu), nadrobno nasekané vlašské ořechy, na jemno nastrouhané, neloupané mandle, strouhanou čokoládu, tuhý sníh z bílků, hladkou mouku a zlehka vše promícháme. Těsto rozetřeme do máslem vymazané, moukou vysypané formy a zvolna pečeme, při teplotě kolem 170 °C, dorůžova. Upečený, vychladlý nákyp potřeme sladkým sněhem a posypeme nadrobno nasekanými vlašskými ořechy nebo jej potřeme a ozdobíme slazenou šlehačkou.
Sladký sníh:
Z bílků ušleháme tuhý sníh a pak zlehka vmícháme cukr. Tuhý sníh rozetřeme na nákyp, posypeme nasekanými ořechy a rychle jej necháme v horké troubě 2 minuty zrůžovět.