1,5 kg mořčák
| 2 kg hrubé mořské soli
| 2 vaječné bílky
| bylinky dle chuti /tymián, zelená petržel, kerblík, kopr, rozmarýn.../
| citrón
| 100 ml vody
| pepř
Postup přípravy receptu Mořčák v solné krustě:
Troubu předehřejeme na 210 stupňů. Rybu bez kostí ale se šupinami omyjeme a důkladně osušíme i uvnitř. Břicho naplníme různými bylinkami a plátky citrónu nebo necháme prázdné a jen opepříme. Sůl navlhčíme a dobře smícháme s bílky. Přibližně polovinou soli vysypeme pekáček, vložíme rybu, zasypeme zbytkem soli a vytvarujeme kolem ryby krunýř. Důkladně uplácáme tak, aby byla celá ryba pravidelně zakrytá.
Pečeme v troubě přibližně 30 minut. Po vyjmutí z trouby necháme ještě 10 minut odstát. Poté krustu rozbijeme nožem. Z ryby odstraníme kůži a opatrně odřízneme filety. Podáváme s pečivem.
Fotky receptu Mořčák v solné krustě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!