600 g filetů mořské štiky
| sůl
| 3 lžíce oleje
| špetka kmínu
| 1 pórek
| 1 cibule
| 40 g másla
| 1 lžíce polohrubé mouky
| drcený bílý pepř
| 1/2 citronu na ozdobení
Postup přípravy receptu Mořská štika na pórku:
Z filet odstraníme kostičky. Porce ryby osolíme a vložíme do pekáče, ve kterém jsme si nechali rozehřát olej. Filety posypeme špetkou kmínu a opékáme jen po jedné straně 5 minut.
Pórek očistíme, cibuli oloupeme. Oboje nakrájíme na kolečka a přidáme do pekáčku. Filety obrátíme pokmínovanou stranou dolů a vše ještě 10 minut podusíme. Hotovou ryby vyndáme z pekáče a udržujeme jí v teple.
Do výpeku přidáme máslo a necháme ho rozpustit. Pak vše zasypeme polohrubou moukou, krátce orestujeme a podle chuti okořeníme bílým pepřem. Zahuštěnou šťávu rozředíme s trochou vody a ještě 8 minut povaříme. Filety rozdělíme na talíř a přilijeme je šťávou s pórkem a obložíme plátky citronu. Podáváme s vařenými bramborami.
Fotky receptu Mořská štika na pórku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!