Postup přípravy receptu Mořská štika smažená v pikantním voňavém obalu s mandlemi:
Z opláchnuté a osušené ryby nakrájíme užší porce, lehce osolíme, opepříme a posypeme chilli. Vejce, mléko a mouku smícháme ve středně husté těstíčko (zanoříme-li do těsta vařečku, nesmí z ní po vytažení všechno těsto ztéct, měla by zůstat bílá), které dochutíme novým kořením a skořicí. Strouhanku promícháme s mandlovými lupínky. Porce štiky namáčíme do těstíčka a obalujeme ve strouhance s mandlemi. Smažíme v mírně rozpáleném oleji dozlatova. Hotové pokapeme sójovou omáčkou dochucenou chilli a tabaskem. Podáváme s rýží. Chcete-li pokrm dietnější, nahraďte mandlové lupínky opraženými ovesnými vločkami a olej rostlinným tukem.