200 g filé z mořského ďasa
| 70 g tvrdého sýru
| 50 g cibule
| 100 g brambor
| hladká mouka
| 100 g rostlinného oleje
| 20 g sladké papriky
| sůl a pepř
| zelená petrželka
| 150 g mrkve
| 50 g zelené papriky
| šťáva z plky citronu
| sůl
Postup přípravy receptu Mořský ďas:
Očištěné filé bez kůže a kostí rozdělíme na pět kousků, položte do vymaštěného pekáčku. Na každý osolený a opepřený kousek dáme plátek sýra. Posypeme mletou paprikou a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C; asi 10-15 minut.
Brambory nakrájíme na kolečka a osmažíme na oleji. Cibuli nakrájíme na kolečka, vyválíme v mouce a osmažíme v rozehřátém oleji. Brambory a kolečka cibule necháme okapat od přebytečného oleje.
Na talíř dáme brambory a zapečené kousky ryby. Posypeme kolečky cibule a polijeme omáčkou. Ozdobíme zelenou petrželkou.
Omáčka: Mrkev očistíme a dáme do odšťavňovače. Zelenou papriku zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky, smícháme s mrkvovou šťávou. Ochutíme solí a citronovou šťávou.
Fotky receptu Mořský ďas:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!