Vložil: | Malinqa |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Mořský ďas na medu:
600-800g filetů z moř. ďasa
| 1 lžíci tekutého medu
| 1 lžíci hořčice
| 200ml smetany 12%
| 1 lžíci másla
| 1 lžíci oliv. oleje
| 1 malou cibulku nakráj. najemno
| 1 růžici brokolice
| 1/2 lžíce citr. šťávy
| hrst nasekané petržel. nati
| pepř
| 300g malých pevných brambor uvař. ve slupce a osmažených
Postup přípravy receptu Mořský ďas na medu:
1. Filátka nakrájejte na menší kousky. V pánvi se silným dnem rozpusťte máslo, a až začne pěnit, osmahněte na něm rybu (asi čtyři minuty z každé strany). Osolte ji a opepřete, vyjměte z pánve a uchovejte na teplém místě.
2. Do pánve přidejte olej a osmahněte šalotku a brokolici. Asi po pěti minutách přidejte med, citronovou šťávu, smetanu, hořčici a všechno dobře promíchejte a prohřejte.
3. Vraťte do pánve filátka, přihodte nasekanou petrželovou nať a všechno na mírném ohni ještě dvě minuty prohřívejte. Podávejte s bramborami.
Fotky receptu Mořský ďas na medu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!