Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 22.12. 2025
Dnes má svátek Šimon
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mořský okoun s pórkem

fotka Mořský okoun s pórkem
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  +++_______
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Mořský okoun s pórkem:

300 g pórku  | 2 citrony  | 500 ml zeleninového vývaru  |  sůl  | 4 mořští okouni  | 4 lžíce hladké mouky  | špetka šafránu  |  sůl  |  mletý černý pepř  | 80 ml oleje  | 1 lžíce citronové šťávy  | 30 g rozpuštěného másla

Postup přípravy receptu Mořský okoun s pórkem:

Pórek nakrájíme na proužky. Vložíme je do hrnce, zalijeme vývarem, osolíme a vaříme 5 minut. Potom vývar slijeme a pórek necháme okapat. Okouny očistíme, omyjeme a osušíme. Citrony rozpůlíme a vždy půlkou pokapeme jednoho okouna i zevnitř. Ryby necháme 15 minut v chladničce odležet. Potom je otřeme a obalíme v mouce, posypeme šafránem, solí a pepřem. V pánvi rozehřejeme olej a ryby na něm opékáme zvolna z obou stran 8-10 minut. Citronovou šťávu prošleháme s rozpuštěným máslem a společně zahřejeme. Na nahřáté talíře rozdělíme ryby, pórek a přelijeme citronovým máslem.


Fotky receptu Mořský okoun s pórkem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Mořský okoun s pórkem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
    Náš tip


    Další tipy


    NAVŠTIVTE NÁS ...
    PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

    Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
    Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles