200 g velké kuřecí prso
| trocha oleje
| 30 g cibule
| 50 g hub
| 50 g kyselé smetany
| 1 lžíce másla
| mouka
| kopr
| špetka pálivé papriky
| sůl s pepř podle chuti
| 150 g uvařené rýže
| posekaná petrželka
| těsto:
| 60 g mouky
| 2 lžíce vody a trochu soli
Postup přípravy receptu Moskevské kuře:
Osolit a okořenit kuřecí prsa. Vložit je do malé, olejem vymazané zapékací misky. Na pánvi na půlce másla osmažit cibuli, přidat houby, koření a ještě osmažit. Vložit nahoru kuřete. Na druhé půlce másla osmažit mouku do zlatova, přilít smetanu a přivést vše do varu. Přidat kopr a nalít vzniklou omáčku na kuře. Z mouky, vody a soli vypracovat hladké těsto. Vyválet jej na kruh trochu větší než je miska a sním těsně přikrýt její povrch. Péct při 180°C po 30min. Podávat v misce obložené horkou rýží, posypané petrželkou.
Fotky receptu Moskevské kuře:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!