Postup přípravy receptu Moučník s jablečným pyré:
Příprava korpusu:
Žloutky oddělíme od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh. V druhé misce vyšleháme žloutky spolu s povoleným tukem a cukrem do pěny. Postupně přidáváme vlažné mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Na závěr opatrně vmícháme tuhý sníh bílků. Těsto rozložíme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě (30 minut).
Příprava pyré:
Oloupaná a jádřinců zbavená jablka nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a necháme rozvařit. Slijeme přebytečnou vodu, přisypeme cukr, který necháme rozpustit a pomocí mixéru jablka rozmixujeme. Pudink smícháme s 0,25 l vody a vaříme, za stálého míchání, tak dlouho, až nám vznikne hladká hustá kaše. Teplý pudink vmícháme do pyré, důkladně promícháme. Směs rozetřeme na vychladlý korpus a necháme, nejlépe do druhého dne, ztuhnout.