![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
3. 02. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kompot opile: Do hrnce dáme všechno sušené ovoce se skořicí, zalijeme vínem a vaříme, až sušené ovoce nabobtná. Pak přidáme nakrájená jablka a ještě povaříme do změknutí ovoce. Podáváme teplé.
... ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2008 Moučníky Žádné hodnocení
Příprava receptu Medový koláč s ořechy, mandlemi, rozinkami a datlemi: Těsto připravíme podle receptu na obalu. Poté z něj vyválíme plát o síle 1/2 cm, který vložíme do nízké kulaté koláčové formy a potřeme žloutkem. Smícháme ořechy, rozinky, mandle a datle s medem ... ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pěna z ovoce: Omytá jablka dáme na suchou pánev upéci do trouby. Potom je oloupeme, zbavíme jadřinců a dáme do mixéru. Přidáme moučkový cukr, ušlehaný bílek a zpracováváme, až vznikne hustá pěna. Pěnu dáme do sklen ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lesní plody nakládané v Pineau des Charentais zapečené pod vanilkovou pěnou: Lesní plody necháme napůl rozmrazit, dobře je prosypeme práškem Cabi, částí moučkového cukru, zalijeme Pineau des Charentais a necháme macerovat. Dno misky, ve které budeme zapékat, vyložíme piškotem, ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Krém karamel: Mléko, vanilkový cukr a cukr krupici zahřejeme na 80°C a postupně přidáme vejce rozšlehané v mléce. Krém sejmeme z plotny (krém se nesmí vařit, aby se nesrazila vejce). Porcelánové misky vložíme do hr ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jablíčka na medu flambovaná calvadosem: Oloupané jablíčko nakrájíme na dva silnější plátky, opečeme na másle, posypeme cukrem a vložíme do grilu, kde necháme, aby cukr zkaramelizoval. Přidáme med a rozinky, necháme ještě zabarvit. Řezy z ja ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hruška Šafránka: Pošírovanou hrušku (oloupaná hruška se vloží do horké citrónové vody) nakrájíme na plátky a těmi vyložíme tvořítka. Z pudinku, jogurtu, vejce, cukru a Solamylu uvaříme krém, kterým vylijeme připravená ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čokoládová terina s vanilkovým krémem: Z vajec oddělíme žloutky od bílků. Žloutky smícháme s moučkovým cukrem a bílky vyšleháme na sníh. Vezmeme čokoládu na vaření, rozpustíme ji a smícháme s kakaem. To vše dohromady smícháme, až vznikne h ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Citronový sorbet s campari: K přípravě sorbetu budeme potřebovat vhodnou skleničku, například flétnu na šampaňské či sekt.
Do skleničky odměříme asi 1,5 cl campari, zakápneme šťávou z limetky a vložíme celý stonek pocukrované ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čerstvé jahody ve žloutkové pěně s vůní pomerančových květů: Do šlehače dáme žloutky, zrníčka vybraná z vanilkových lusků, šťávu z pomeranče, vodu z pomerančových květů, cukr a to celé necháme šlehat až se vyšlehá kompaktní pěna. Mezitím si očistíme jahody, kte ... …více»
|