Použité suroviny receptu Čokoládová terina s vanilkovým krémem:
10 g cukru moučka
| 10 g vanilkového cukru
| 20 g čokolády na vaření
| 10 g kakaa
| 6 cukrářských piškotů
| 3 dl smetany
| 2 vejce
| 1 žloutek
Postup přípravy receptu Čokoládová terina s vanilkovým krémem:
Z vajec oddělíme žloutky od bílků. Žloutky smícháme s moučkovým cukrem a bílky vyšleháme na sníh. Vezmeme čokoládu na vaření, rozpustíme ji a smícháme s kakaem. To vše dohromady smícháme, až vznikne hustá pěna. Vše potom nalijeme do formy (cukrářská nebo hřbet) a nahoru položíme cukrářské piškoty a formu dáme zmrazit cca na 4 hodiny.
Vanilkový krém:
Smetanu zahřejeme, ale nesmí projít varem! Přidáme žloutek a necháme opět zahřát (nesmí projít varem!). Dochutíme vanilkovým cukrem a dáme vychladnout. Terinu podáváme na vanilkovém krému.
Fotky receptu Čokoládová terina s vanilkovým krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!