![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
3. 02. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jahody v hořké čokoládě: Stejně velké jahody z poloviny potáhneme za stopku v horké čokoládě, necháme vychladnout a zaschnout. ... ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sušená švestka s mandlí ve slivovici: Oloupané mandle zalijeme slivovicí a necháme odstát 24 hodin. Poté je plníme do vypeckovaných švestek. ... ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hroznové víno v karamelovém cukru: Hroznové víno vypereme ve vodě a osušíme. Nůžkami odstřihneme kuličky vína tak, aby měly krátkou stopku. Za tuto stopku je máčíme v karamelovém cukru.
Karamelový cukr si připravíme tak, že v malém hr ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Datle plněné citronovým marcipánem: Vypeckované datle plníme marcipánovou hmotou, která je ochucena citrónovou kůrou a šťávou. ... ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Broskvový parfait na malinové omáčce zdobený ovocem: Oddělíme žloutky od bílků, žloutky šleháme s cukrem ve vodní lázni. Ve studené vodní lázni necháme vychladnout. Z rozvařených broskví a cukru si připravíme protlak, který přecedíme. Necháme vychladnou ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Makové dezerty v čokoládě: Umletý mák smícháme s cukrem a mlékem a uvaříme. Poté v misce smícháme uvařený mák s kouskem másla, okořeníme, přimícháme rum a dáme vychladit. Po vychladnutí tvarujeme dezerty a potahujeme je čokolád ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Banánový mls: Banány oloupeme a nakrájíme na 4 kusy. Na rozpuštěném másle je opečeme po obou stranách. Vyjmeme je na připravený talíř a posypeme cukrem se skořicí. Přidáme zmrzlinu a ozdobíme šlehačkou a čokoládovo ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Anglický pudink se sušenými švestkami, žloutkovým krémem a zmrzlinou: Housku nakrájíme na drobno a promícháme s máslem. V míse rozšleháme žloutky s cukrem, přidáme housku, rozehřátou čokoládu (několik zlomků si necháme stranou) a polovinu pokrájených suchých švestek. Vm ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rychlá bábovka Hedyna: Do mísy odměříme všechny sypké přísady mimo prášku do peč. - promícháme. Přidáme 4 žloutky, mléko, rum, citr. šťávu, tekutou šlehačku - promícháme. Přisypeme dle chuti rozinky, ořechy...
Ušleháme .. ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vaflové hvězdičky s meruňkovou marmeládou: TĚSTO: V míse nejdřív lehce promísíme Heru s moučkovým cukrem a žloutkem, přidáme ostatní přísady a nakonec vsypeme mouku smíchanou s jemně nastrouhanými lískovými oříšky. Propracujeme v hladké těsto ... …více»
|