Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 25 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Broskvový parfait na malinové omáčce zdobený ovocem:
400 g kompotovaných broskví
| 200 g cukru
| 4 cl kávového likéru
| 20 cl malinové omáčky
| 0,6 l smetany ke šlehání
| 4 vejce
| ovoce na ozdobu (banán, karambola, ostružiny, mango, peruánské třešně apod.)
Postup přípravy receptu Broskvový parfait na malinové omáčce zdobený ovocem:
Oddělíme žloutky od bílků, žloutky šleháme s cukrem ve vodní lázni. Ve studené vodní lázni necháme vychladnout. Z rozvařených broskví a cukru si připravíme protlak, který přecedíme. Necháme vychladnout. K vychladlému protlaku lehce přimícháme kávový likér, předem našlehanou šlehačku a na kostičky nakrájené broskve. Vše lehce zamícháme do forem vykládaných fólií. Vložíme do mrazáku. Po vyjmutí krájíme na plátky. Na talíř rozprostřeme omáčku, přidáme dva plátky parfaitu a dozdobíme ovocem.
Fotky receptu Broskvový parfait na malinové omáčce zdobený ovocem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!