![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
15. 08. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Šťouchaná buchta : MOUČNÍK - mouku, cukr, prdopeč a sůl promícháme, přidáme i ostatní "mokré" suroviny a promícháme. Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme dorůžova. Po upečení druhým koncem ... …více»
|
![]() |
15. 08. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Karásky: Droždí se lžičkou cukru rozetřeme v míse, přidáme lžíci mouky, trochu mléka a necháme vzejít kvásek. Přidáme jej do prosáté mouky, dále přidáme rozpuštěný prochladlý tuk, cukr, sůl, citronovou kůru a ... …více»
|
![]() |
15. 08. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Gaskoňské koblihy: Nejprve připravíme kvásek: vlažné mléko osladíme cukrem a rozdrobíme do něj droždí, které po chvíli vykyne. Do mísy dáme mouku, 5 žloutků, 1 vejce a připravený kvásek. Vypracujeme řídké těsto, do kter ... …více»
|
![]() |
15. 08. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Velikonoční chléb: Z mouky, mléka a droždí vypracujeme těsto a necháme je na teplém místě vykynout. Do vykynutého těsta přidáme práškový cukr, rozpuštěné vlažné máslo, vejce, rum, citronovou kůru, oprané a osušené rozin ... …více»
|
![]() |
15. 08. 2008 Moučníky Žádné hodnocení
Příprava receptu Savarin: Droždí rozdrobíme do mísy, rozmícháme s vlahým mlékem, přidáme mouku a sůl a vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Do druhé mísy vložíme máslo a s cukrem je vymícháme do pěny. Přidáme citronovou ... …více»
|
![]() |
15. 08. 2008 Moučníky Žádné hodnocení
Příprava receptu Anglická cihla: DO prosáté mouky rozdrobíme droždí, přidáme cukr, omyté a osušené rozinky, nadrobno nakrájené kandované ovoce, směs citronové a pomerančové kůry a nastrouhaný tuk. Osoleným mlékem s rozšlehanými bílky ... …více»
|
![]() |
15. 08. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí bochánek bez vajec: Máslo se sádlem dobře utřeme, přisypeme osolenou prosátou mouku, rozdrobíme do ní droždí s mlékem, v němž jsme rozpustili cukr, zaděláme těsto. Dobře je propracujeme a necháme vykynout. Z vykynutého t ... …více»
|
![]() |
15. 08. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborový bochánek : Do osolené mouky nastrouháme prochladlé brambory a vlijeme kvásek z droždí a mléka se lžící cukru, přidáme další dvě lžíce cukru, máslo, žloutky, citronovou kůru a po propracování těsta ještě pokrájen ... …více»
|
![]() |
15. 08. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jablkový závin s jogurtem: Na vál prosijeme mouku s práškem do pečiva, uděláme důlek a do něj vlijeme bílý jogurt. Přidáme nastrouhaný tuk. Vše dohromady zpracujeme v těsto a rozdělíme na 4 stejné díly. Na pomoučeném vále rozvá ... …více»
|
![]() |
15. 08. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kynutá bábovka s kandovaným ovocem: Do prosáté mouky uděláme důlek, vlijeme kvásek připravený z droždí, vanilkového cukru a dvou lžic smetany, osolíme, přidáme žloutky, cukr, vlahé rozehřáté máslo, strouhanou citronovou kůru, zalijeme z ... …více»
|