Vložil: | Jitule123 |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Savarin:
500 G hladké mouky
| 30 g droždí
| 1/4 l mléka
| špetka soli
| 125 g másla
| 100 g práškového cukru
| strouhaná kůra z 1 citronu
| 3 žloutky
| 1 vejce
| tuk a strouhanka na formu
| ovoce
Postup přípravy receptu Savarin:
Droždí rozdrobíme do mísy, rozmícháme s vlahým mlékem, přidáme mouku a sůl a vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Do druhé mísy vložíme máslo a s cukrem je vymícháme do pěny. Přidáme citronovou kůru a postupně žloutky. Nakonec vmícháme celé vejce. Tuto hmotu vmícháme do již vykynutého těsta. Savarinovou formu (kruhovou formu s otvorem uprostřed) vymyžeme tukem, vysypeme strouhankou a naplníme těstem. Necháme 1/4 hodiny kynout a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečený moučník vyklopíme na větší tác a prázdný střed plníme dle chuti ovocem.
Fotky receptu Savarin:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!