Postup přípravy receptu Alpský Kaiserschmarrn:
Nejprve dáme rozinky namočit do trochy rumu. V míse dobře promíchame mléko, veškeré žloutky, trochu soli, cukr a mouku. Z bíku (se špetkou soli) vyšleháme sníh, který spolu se šlehačkou opatrně vmícháme. Přidáme rozinky (již bez rumu), ještě jednou opatrně promícháme. Ve velké těžké pánvi (nejlépe s nepřilnávým povrchem) rozpustíme 30 g másla a přidáme polovinu těsta. Z obou stran opečeme dozlatova, poté ještě na pánvi dvěma vidličkami roztrháme na malé kousky, chvilku dopekáme rozdělíme na dva talíře. Stejně postupujeme s druhou půlkou těsta (a másla). Nakonec všechny 4 porce posypeme vanilkovým a moučkovým cukrem. Lze podávat s brusinkami či s jiným kompotem.