Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Býk - roční horoskop na rok 2025Býk - roční horoskop na rok 2025 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 22.04. 2025
Dnes má svátek Evženie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Anýzoví motýlci

fotka Anýzoví motýlci
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  +++-______
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Anýzoví motýlci:

3/4 hrnku másla nebo margarínu, nakypřeného  | 1/2 hrnku žlutého cukru  | 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva  | 1/4 čajové lžičky skořice  | 1/8 čajové lžičky zázvoru  | 1 vejce - žloutek  | 1 čajová lžička anýzového extraktu  | 1 a 3/4 hrnku mouky

Postup přípravy receptu Anýzoví motýlci:

Ve velké míse elektrickým šlehačem šleháme máslo nebo margarín asi 30 vteřin při střední nebo vysoké rychlosti. Přidáme žlutý cukr, prášek do pečiva, skořici a zázvor. Vše dobře promícháme. Smícháme žloutek s anýzovým extraktem. Přidáme větší část mouky a šlehačem smícháme s ostatními surovinami. Zbytek mouky pak přimícháme dřevěnou vařechou. Těsto nechladíme.
Těstem vycpeme formy na pečení tvaru malých motýlků (můžeme však použít i jiné tvary) a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia asi 8-10 minut, až jsou okraje pevné, ale ne hnědé. Vyjmeme motýlky z forem a chladíme.


Fotky receptu Anýzoví motýlci:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Anýzoví motýlci
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !