Ve velké míse elektrickým šlehačem šleháme máslo nebo margarín asi 30 vteřin při střední nebo vysoké rychlosti. Přidáme žlutý cukr, prášek do pečiva, skořici a zázvor. Vše dobře promícháme. Smícháme žloutek s anýzovým extraktem. Přidáme větší část mouky a šlehačem smícháme s ostatními surovinami. Zbytek mouky pak přimícháme dřevěnou vařechou. Těsto nechladíme.
Těstem vycpeme formy na pečení tvaru malých motýlků (můžeme však použít i jiné tvary) a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia asi 8-10 minut, až jsou okraje pevné, ale ne hnědé. Vyjmeme motýlky z forem a chladíme.
Fotky receptu Anýzoví motýlci:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!