Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Babiččina mramorová bábovka:
200 g moučkového cukru
| 5 ks vajec
| 200 g hladké mouky
| 200 g polohrubé mouky
| 2/3 ks prášku do pečiva
| 1/4 l mléka
| 2 lžíce kakaa
| na vymazání a vysypání tuk a hrubá mouka
| na posypání moučkový a vanilkový cukr
Postup přípravy receptu Babiččina mramorová bábovka:
Změklý tuk napěníme s polovinou dávky cukru, postupně přidáváme žloutky a třeme, až je pěna lehká. Přidáme část mouky a mléko a vše promícháme. Z bílků ušleháme sníh, přidáme zbylý cukr a ušleháme dohusta. Lehce jej vmícháme do těsta současně se zbylou moukou prosátou s kypřícím práškem. Asi do třetiny těsta lehce vmícháme prosáté kakao. Velkou formu na bábovku dobře vytřeme tukem, vysypeme moukou, nalijeme do ní větší část světlého těsta. Pak přidáme těsto s kakaem a obě těsta trochu promícháme vidličkou tak, aby vzniklo mramorování. Formu doplníme světlým těstem, to shrneme více ke krajům a hned vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů (mírně vyhřátá). Bábovku pečeme asi 50 minut. Je-li bábovka již upečená, poznáme vpichem špejle do nejvyššího místa. Vytáhneme-li ji suchou bez těsta, je upečená. Bábovku necháme stát ve formě asi pět minut, pak ji vyklopíme a hned pocukrujeme. Krájíme po vychladnutí.
Fotky receptu Babiččina mramorová bábovka:
Fotky vložil: evi13ik,Mangovka,Marci7,damami,sylver,evulaS33