Postup přípravy receptu Babiččino tiramisu:
Nejprve připravíme krém, kterým zalijeme plátky rolády či piškotového moučníku. Sáček želatiny namočíme do mléka a necháme asi 10 minut bobtnat. Mezitím utřeme máslo s cukrem a s tvarohem. Želatinu s mlékem zahříváme do rozpuštění (nevaříme!) a tenkým pramínkem vlijeme za stálého míchání k tvarohové hmotě.
Rozkládací dortovou formu či kulatou mísu vyložíme plátky rolády a zalijeme je krémem. Na něj rozložíme kousky ovoce a zopakujeme vrstvu s plátky rolády. Dáme do ledničky ztuhnout. Dort nejlépe druhý den vyklopíme a z piškotové buchty, můžeme vytvořit hlavičku želvy, nožičky a ocásek (máte-li rádi jiná zvířata, fantazii se meze nekladou).
Tip: želvičku můžete dozdobit vtipným textem (papír přilepený na špejli), např. Poslední želva svého druhu.