250 g másla
| 250 g cukru
| 4 vejce
| 375 g mouky
| 1 balení kypřícího prášku
| sůl
| 200 ml likéru Baileys
| moučkový cukr k posypání
Postup přípravy receptu Baileys bábovka :
Nejprve vyšleháme změklé máslo s cukrem. Postupně přidáváme vejce za neustálého šlehání. Smícháme mouku, kypřící prášek a špetku soli a po lžičkách přidáváme k vaječné směsi. Baileys přidáme do těsta až nakonec. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou. Naplníme těstem. Pečeme v předehřáté (na 180°C) troubě asi 50 - 60 minut. Po upečení necháme bábovku chladnout asi 10 minut ve formě a pak ji přendáme na kuchyňský rošt (mřížku). Po schladnutí bábovku posypeme moučkovým cukrem.
Fotky receptu Baileys bábovka :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!