Postup přípravy receptu Čínské koláčky štěstí:
Sušenky "Štěstí", podle originálního receptu, obsahují malé ceduličky s milými průpovídkami (přáníčky).
Nejdříve si připravíme cedulky: napíšeme text v co nejmenším formátu a pak cedulku poskládáme jako harmoniku (zvrásníme) a odložíme na dosah ruky. Pro přípravu těsta si rozpustíme máslo v hrnci a odložíme bokem. Bílky lehce našleháme, ale dejme pozor, aby nám nevznikl tuhý sníh. Přimícháme špetku soli a moučkový cukr. Nakonec opatrně vmícháme mouku a rozpuštěné máslo. Ještě jednou krátce promícháme. Troubu předehřejeme na 180 °C. Z pečícího papíru vystřihneme 3 kolečka s 8-mi cm v průměru. Kolečka položíme na plech. Na každé poklademe vrchovatou lžičku těsta a uhladíme tak, aby sušenka měla velikost kolečka. Nepečme najednou více než 3 sušenky, protože sušenky "Štěstí" se musejí tvarovat ještě horké - jinak by se polámaly! Pečeme asi 5 minut při střední teplotě, až okraje lehce zhnědnou. Sundáme z plechu, do středu položíme zvrásněné ceduličky a sušenky přeložíme do půlkruhu. Okraje pevně stiskneme a krátce ohneme přes okraj sklenice, aby sušenky získaly ohyb (viz obrázek). Necháme vychladit na mřížce. Čínské sušenky necháme sušit na vzduchu, až ztvrdnou. Teprve pak je uložíme do připravené dózy.