Rozpustíme čokoládu, máslo promícháme a nakonec přidáme křupínky. Po důkladném promíchání rozetřeme na alobal a necháme zatuhnout. Mezitím si připravíme nugátovou pěnu. Smícháme pasterované žloutky, rozvar a rozpuštěnou želatinu, kterou jsme předem nechali ve studené vodě nabobtnat. Přidáme rozpuštěný nugát a 1/2 šlehačky. Promícháme, přidáme druhou polovinu šlehačky, znovu promícháme a rozetřeme na křupínku. Necháme zatuhnout a nakrájíme. Připravíme si pěnu ze zakysané smetany. Zakysanou smetanu s prosetým
moučkovým cukrem a citronovou šťávou důkladně promícháme. Přidáme rozpuštěnou želatinu, kterou jsme předem nechali ve studené vodě nabobtnat. Nakonec přidáme šlehačku a zlehka promícháme. Po zatuhnutí cukrářským sáčkem tvarujeme. Mezitím si připravíme další krém. Čokoládu rozpustíme, přidáme pasterované žloutky, šlehačku a necháme zatuhnout. Po zatuhnutí pomocí cukrářského sáčku slepujeme plátky čokolády.
Pro tento dezert je vhodné polosladké plné víno se střední kyselinou. Lehké tóny Griotky, hřejivý alkohol a dlouhá lékořicová dochuť.
Zdroj:
www.ruzove.cz