250 g másla
| 200 g cukru krupice
| 1 vanilkový cukr
| špetka soli
| 4 vejce
| 125 g hladké mouky
| 125 g solamylu
| 1 prášek do pečiva
| 1 lžíce cukru moučka
| 50 g loupaných mandlí
| 2 lžíce likéru amaretto
| 25 g čokolády
| 1/2 lžíce kakaa
| 2 lžíce cukru
| 1 lžíce mléka
| 50 g mletých oříšků
| 1 skořic.cukr
| 1 lžíce rumu
| 30 g kand.pomeranč.kůry
| 1 lžíce koňaku
Postup přípravy receptu Čtyřbarevná bábovka:
Do změklého másla postupně zašleháme cukr krupici, vanilkový cukr, sůl a vejce. Nakonec po lžících vmícháme směs prosáté hladké mouky, solamylu a prášku do pečiva. Těsto rozdělíme na 4 díly. Do jedné části těsta vmícháme mandle a likér. Druhou část promícháme s nastrouhanou čokoládou, kakaem, cukrem a zředíme lžící mléka. Další díl s mletými lískovými oříšky, skořicovým cukrem a rumem. Do zbylé části vmícháme kandovanou pomerančovou kůru a koňak. Bábovkovou formu důkladně vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Naplníme ji střídavě různobarevnými těsty a vložíme do vyhřáté trouby, kde ji zvolna pečeme při 175°C asi 70 min. Hotovou bábovku vyklopíme a poprášíme moučkovým cukrem.