Vložil: | Petulin |
Porcí: | 10 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Cukrářská vánočka (mazanec):
500 gramů polohrubé mouky
| 110 gramů másla
| 110 gramů cukru
| vanilka
| 2 žloutky
| 30 gramů droždí
| 1/4 litra mléka
| 50 gramů rozinek
| 50 gramů mandlí
| petka citronové kůry, špetka muškátového oříšku a anýzu, špetka soli, vejce na potření a pár mandlí na posypání
Postup přípravy receptu Cukrářská vánočka (mazanec):
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí – necháme vzejít kvásek. Ve zbytku mléka rozpustíme sůl. V míse utřeme máslo s cukrem a žloutky, přimícháme vanilku, koření, mouku, přilijeme kvásek a mléko. Vymícháme a pak do něj zapracujeme rozinky a nahrubo sekané mandle, zaprášíme moukou a necháme kynout. Potom těsto rozdělíme na 9 dílů a upleteme vánočku. Potřeme vejcem a posypeme nahrubo sekanými mandlemi. Do horního copu vpíchneme 3 špejle, aby se nám vánočka v troube nerozjela a pečeme.
Fotky receptu Cukrářská vánočka (mazanec):
Fotky vložil: Natural,alenab,miney777,cudovluc,vocjan