Postup přípravy receptu Domácí plněné buchty se švestkami:
Droždí promícháme s trochou cukru, rozředíme malým množstvím važného mléka, přidáme trochu mouky a promícháme, až vznikne řídké těsto - kvásek, který necháme na teple vykynout. Do zbylé mouky (trochu odložíme ne vyválení) přidáme vejce, zbylý cukr, jemně nastrouhanou citr. kůru, sůl, asi půlku dávky rozpuštěného vlažného másla, zbylou dávku vlažného mléka, vykynutý kvásek a směs pečlivě propracujeme. Hotové těsto necháme vykynout, pak rozválíme na slabší plát a rozdělíme na čtverce o rozměrech 4x4 sm. Na dílky naneseme opláchnuté a vypeckované švestky a buchty zabalíme. Skládáme do máslem vymaštěného pekáče a promašťujeme. Naplněné buchty necháme v pekáči vykynout, pak an povrchu potřeme máslem a upečeme ve středně vyhřáté troubě do červena. Po mírném vychladnutí bućhty vyklopíme, posypeme moučkovým cukrem a podáváme. Dobrou chuť!
Fotky receptu Domácí plněné buchty se švestkami:
Fotky vložil: Natural,mikejla,MichelePrg,beruschka6,VendaD,hanina51