Postup přípravy receptu Dort Napoleon:
Z těsta vyválejte 2 placky tloušťky 4 - 5 mm. Každou placku dejte na nemaštěný plech, u kterého předem potřete vodou kraje, aby se těsto nedeformovalo. Těsto propíchejte vidličkou, aby se netvořily bubliny. Pečte asi 20 minut při 210°C. Hotové těsto rozřízněte napůl a zarovnejte okraje, aby všechny 4 obdélníky byly stejné. Drobečky si schovejte.
Vaječný krém: Do hrnku dejte cukr, škrob a 6 vajec. Vše pořádně míchejte a po 2 minutách můžete po troškách přidávat mléko. Hrnek dejte do vodní lázně a za stálého míchání zahřívejte, dokud krém nezhoustne. Krém nechte vychladnout.
Pláty těsta potřete krémem a vrstvěte na sebe. Horní plát potřete malou vrstvou krému a posypte drobečky, které jste si předem schovali.
Dort nechte v chladnu odležet, aby těsto nasáklo krémem.