Vložil: | Veruka14 |
Porcí: | 12 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Dort tiramisu:
6 vajec
| 220 g moučkového cukru
| 150 g prosáté hladké mouky
| 1 kypřící prášek do pečiva
| 75 g kukuřičné mouky
| 10 g instantní kávy
| 375 ml vroucí vody
| 175 ml dezerního vína
| 50 ml likéru s kávovou příchutí
| 300 ml smetany ke šlehání
| 85 g moučkového cukru
| 750 g sýra mascarpone
| 400 g nahrubo nasekaných mandlí v karamelu
Postup přípravy receptu Dort tiramisu:
1. Předehřejte troubu na 180 C. Vymažte tukem dvě kulaté dortové formy o průměru 23 cm a dna forem vyložte pečícím papírem. Ve středně velké míse ručně nebo pomocí elektrckého šlehače ušlehejte vejce. Za stálého šlehání přidávejte po lžících moučkový cukr a šlehejte tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí.
2. Do ušlehané vaječné směsi opatrně vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a kukuřičnou mouku a těsto rovnoměrně rozdělte do obou připravených forem. Korpusy pečte v troubě 25 minut nebo tak dlouho, dokud nezískají zlatohnědou barvu a nebudou na dotek pevné. Poté je vyklopte na mříšku a nechte vychladnout.
3. Do žáruvzdirné misky nalijte vroucí vodu a přisypte instantní kávu. Přilíjte dezertního vína a kávový likér a vzniklou směs nechte vychladnout. Smetanu s moučkovým cukrem ušlehejte v jiné misce dotuha. Šlehačku vložte do větší misky a vmíchejte do ní mascarpone a 175 ml směsi.
4. Upečené korpusy rozřízněte na dva pláty a jednotlivé poloviny potřete vždy čtvrtinou zbylé kávové směsi a jednou lžíci sýrového krému. Všechny části potřené kávovou směsí a mascarpone položte postupně na sebe.
5. Zbytkem sýrového krému potřete strany a vršek korpusu. Do krému vmáčkněte mandle a před podáváním nechte dort dobře vychladit v chladničce.
Fotky receptu Dort tiramisu:
Fotky vložil: Mangovka