Postup přípravy receptu Drobenkový koláč s rebarborou:
Smícháním másla, cukru krupice a polohrubé mouky si připravíme drobenku. Rebarborové stvoly oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Místo rebarbory můžeme použít i rybíz. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. 
Začneme s přípravou těsta. Z bílků ušleháme sníh. Žloutky utřeme s tukem, přidáme vanilkový cukr, mléko, mouku a polovinu prášku do pečiva. To vše smícháme s připraveným sněhem a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. Těsto rovnoměrně posypeme nejdříve rebarborou a pak drobenkou. 
Drobenkový koláč s rebarborou pečeme v troubě předehřáté na 180 °C, dokud drobenka nezačne růžovět a okraje lehce nezhnědnou. 
Drobenkový koláč s rebarborou necháme trochu vychladnout, nakrájíme ji a můžeme podávat.