Vložil: | maruska1 |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Jablečné řezy se šlehačkou:
Na těsto:
| 125 g změklého másla
| 125 g moučkového cukru
| 1 balíček vanilínového cukru
| 1 balíček skořicového cukru
| špetka soli
| 1 ks vejce
| 175 g hladké mouky
| 2 KL kypř. prášku do pečiva
| 50 ml studeného mléka
| Na posypání:
| 100 g plátkových mandlí
| 1 balíček skořicového cukru
| Na jablečnou náplň:
| 400 g jablek
| 300 ml vody
| 50 g cukru
| 1 balíček skořicového cukru, 1 balíček puding vanilkový
| citronová šťáva z půl citronu
| Šlehačková náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 300 g bílého jogurtu, 20 g prosetého moučkového cukru, 1 bal. skořicového cukru, 1 bal. želatinového ztužovače, 100 ml vody
Postup přípravy receptu Jablečné řezy se šlehačkou:
Na přípravu těsta ušleháme máslo, cukr, vanilínový cukr, skořicový cukr, sůl vejce elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Mouku smícháme s kypřícím práškem a společně s mlékem opatrně vmícháme do vyšlehané hmoty.
Těsto stejnoměrně rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a opatrně potřeme rozšlehaným vejcem. Mandle smícháme se skořicovým cukrem a těsto posypeme. Dáme do trouby upéct. Pečeme při 200 °C 12 minut.
Po upečení plát ihned podélně rozkrojíme na dva díly.
Na přípravu náplně oloupeme jablka, odstraníme jádřince a nakrájíme na kostičky. Jablka povaříme asi 7 minut s vodou asi 50 ml vody ponecháme a s cukrem, skořicovým cukrem a citronovou šťávou. Puding smícháme se zbytkem vody a vlijeme do povařených jablek. Za stálého míchání jednu minutu povaříme.
Jeden díl plátu vložíme do plechu s vyšším okrajem. Natřeme jablečnou náplní a necháme vychladnout.
Na šlehačkovou náplň ušleháme šlehačku elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do tuha. Jogurt smícháme s cukrem a skoř. cukrem. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na obalu, smícháme s ušlehanou šlehačkou a jogurtem. Náplň ihned natřeme na jablečnou náplň. Zakryjeme druhým plátem těsta a dáme vychladit. Podáváme vychlazené.
Fotky receptu Jablečné řezy se šlehačkou:
Fotky vložil: maruska1