Použité suroviny receptu Jablkový moučník s mandlemi:
450 g jablek
| 4 lžíce cukru krystalu
| 1 lžíce citronové šťávy
| 50 g rozinek
| 75 g změklého másla
| 4,5 lžíce cukru krupice
| 1 vejce
| 150 g samokypřicí mouky
| 3 lžíce mléka
| 25 g mandlových lupínků
Postup přípravy receptu Jablkový moučník s mandlemi:
Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme je na plátky. Cukr krystal, jablka, citronovou šťávu a rozinky smícháme a dáme do zapékací mísy, kterou mírně vytřeme tukem. Máslo a cukr krupici ušleháme do pěny a postupně vešleháme vejce. Do pěny vmícháme mouku a mléko a vypracujeme řidší těsto. Těstem pokryjeme jablka s rozinkami v míse. Povrch posypeme mandlovými lupínky. Pečeme v troubě cca 40 minut při 180°C dozlatova.
Fotky receptu Jablkový moučník s mandlemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!