Postup přípravy receptu Jahodový koláč s pudinkovým krémem :
Příprava těsta:
Máslo utřeme se žloutky, postupně přidáváme cukr a nakonec mouku. Těstem vyložíme dortovou formu o průměru 26cm. Zvýšíme okraj minimálně do 3 cm. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 minut dozlatova. Po upečení vyndáme korpus z formy a necháme jej vychladnout.
Náplň:
Jahody očistíme opláchneme a dáme okapat. Z mléka, pudinku a 1 vrchovaté lžíce cukru uvaříme pudink a necháme jej za občasného zamíchání vychladnout. Poté jej přidáme spolu se zbylým cukrem k tvarohu a dobře promícháme.
Dokončení:
Vychladlý korpus naplníme náplní a nazdobíme na povrchu půlenými čerstvými jahodami. Necháme v ledničce alespoň hodinku odpočinout.
Fotky receptu Jahodový koláč s pudinkovým krémem :