Postup přípravy receptu Kakaové kostky s jahodami:
Žloutky s polovinou cukru moučky utřete do pěny, z bílků a ze zbylého cukru ušlehejte tuhý sníh. Postupně přidejte olej, vodu, kakao, zlehka zapracujte sníh z bílků a prosetou mouku s kypřícím práškem.
Vypracujte těsto, které vlijte na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečte v troubě vyhřáté na 180 °C. Hotové těsto nechte vychladnout.
Jahody omyjte, část ponechte na ozdobení a zbytek nakrájejte na kousky. Jahodový sirup doplňte vodou na půl litru, smíchejte s vanilkovým pudinkem a uvařte hustší kaši, kterou nechte vychladit za občasného promíchání, aby nevznikl škraloup.
Změklé máslo ušlehejte s cukrem a postupně přidejte do pudinkové směsi. Nakonec vmíchejte kousky jahod. Na vychladlé těsto dejte krém a ozdobte jahodami a nechte ztuhnout.