Použité suroviny receptu Klasický piškotový korpus bez kypřícího prášku:
6 žloutků
| 180 g cukru
| 1 balíček vanilkového cukru
| 6 bílků
| 200 g polohrubé mouky (popřípadě 120 g hrubé mouky a 80 g škrobové moučky)
Postup přípravy receptu Klasický piškotový korpus bez kypřícího prášku:
Postupujeme stejně jako při přípravě korpusu s přidáním kypřícího prášku. Jediný rozdíl je v tom, že mouku přidáváme do sněhu bez kypřícího prášku. Vymažeme máslem pouze dno formy, boky necháme volné.
Fotky receptu Klasický piškotový korpus bez kypřícího prášku:
vajíčka na piškotové rolády můžete šlehat v celu. Jěště lepší, je když je před šlehaním nahřejete. Na dortové korpusy také můřete šlehat v celku. Když budete přidávat mouku tak ještě přidáme vlažné rozpuštěné máslo.