Postup přípravy receptu Krémové dunajské řezy:
Heru s moučkovým cukrem a se žloutky utřeme nebo vyšleháme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a přiléváme vlažné mléko. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
Těsto rozdělíme na dvě poloviny, do jedné dáme dvě lžíce kakaa nebo 80 gramů strouhané čokolády na vaření - místo hnědého těsta máme pak mramorové. Druhou polovinu těsta necháme světlou.
Vymažeme a moukou vysypeme pekáč, na dno nalijeme tmavé těsto, poklademe ovocem, nalijeme světlé těsto. Dunajské řezy ve středně teplé troubě upečeme.
Mléko svaříme s cukrem a pudinkem. Vychladlý pudink postupně zašleháme do změklého másla.
Na vychladlý korpus naneseme krém, dobře rozetřeme, polijeme čokoládovou polevou a necháme zatuhnout v lednici. Polevu můžeme posypat ozdobným sypáním.
Krémové dunajské řezy necháme ztuhnout a uležet. Pak je nakrájíme na kostky a můžeme podávat.