Vložil: | Medvidkaaa |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 85 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 17 |
|
|
Použité suroviny receptu Kynutý velikonoční věnec:
50 dkg hladké mouky
| 1 balíček sušeného droždí
| 5 dkg Korunního cukru krupice
| 1 balíček vanilkového cukru
| 2 vejce
| 1 bílek
| 250 ml vlažné smetany
| Korunní cukr na posypání moučníků
Postup přípravy receptu Kynutý velikonoční věnec:
Mouku prosijeme do mísy a důkladně promícháme s droždím. Přidáme cukr krupici, vanilkový cukr, vejce, bílek a smetanu. Vše zpracujeme elektrickým ručním hnětačem, hněteme asi 5 minut nejprve na nejnižší a pak na nejvyšší rychlost. Důkladně prohněteme a vytvoříme vláčné těsto. To dáme do vymazané a vysypané rozevírací formy na věnec a necháme na teplém místě vykynout po dobu cca 30 minut. Potom pečeme v předehřáté troubě asi 35 minut při teplotě 175 - 200 °C. Dostatečné propečení zjistíme pomocí špejle - šetrně zapíchneme do moučníku a vytáhneme ji. Pokud je ještě vlhká, pečeme dál. Jakmile na ní jsou suché drobečky, je věnec hotový. Vyndáme jej z trouby, necháme ještě chvíli ve formě, dokud se těsto neodtáhne od krajů. Tehdy odejmeme postranní část formy a věnec vyklopíme na podnos. Ještě teplý pocukrujeme Korunním cukrem na posypání moučníků.
Fotky receptu Kynutý velikonoční věnec:
Fotky vložil: kacice,katkina,jelena,damami,Torta,Natural